Algoritmus na míru

Funkce algoritmu na míru, nazývaná TYBC (Tailor Your Bubble Content), je unikátní součástí naší zdravé sociální sítě Mait.me.

Na Mait.me nenajdete žádnou reklamu, protože naše uživatele nepovažujeme za komodity určené k prodeji. Uživatelé si mohou sami rozhodovat o tom, co se jim bude a nebude zobrazovat, a upravovat, co o nich algoritmus sítě ví. Díky této funkcionalitě mají uživatelé kontrolu nad svým obsahem a mohou personalizovat své zážitky.

Uživatelé Mait.me mají možnost kdykoliv vymazat všechna o sobě nasbíraná data a opustit tzv. informační bublinu, což jim umožní objevovat nové příspěvky a témata. Díky úpravě dat algoritmu je také možné uniknout z tzv. králičí nory, tedy témat, ve kterých se uživatelé ocitli omylem, i když je vůbec sledovat nechtěli.

Vlastní úpravou algoritmu si uživatelé sami nastaví, co je skutečně zajímá, a to jak na úrovni témat, tak pomocí štítků. Například mohou algoritmu přikázat, aby ukazoval co nejvíce příspěvků o lyžování a vyhýbal se obsahu týkajícího na kávy. V nastavení profilu může každý uživatel jednoduše upřednostnit určitá témata a oblasti, které ho zajímají, a zároveň zjistit, jak jeho zájmy vyhodnocuje algoritmus. Témata, která uživatel nechce nadále vídat, lze jedním kliknutím odstranit. Jedná se o praktické a unikátní řešení, které nemá ve světě sociálních sítí obdoby.

Postupně uživatelům umožníme celý proces automatizovat. Například nastavit si, aby se jim algoritmus pravidelně promazával, a oni tak vždy po nějakém čase viděli na síti čerstvý obsah mimo jejich bublinu zájmů.