Kompletní návod pro nákup MAIT

I přestože se na první pohled může zdát získání tokenů MAIT složité, opak je pravdou. Pro zjednodušení vám přinášíme článek, ve kterém vás celým procesem krok za krokem provedeme. V průběhu textu vás budeme odkazovat na naše další užitečné články a návody.

1) Rozhodněte se, kolik tokenů MAIT budete chtít a na jak dlouho je plánujete uzamknout.

Délka uzamčení má vliv na cenu tokenu. Delší uzamčení = nižší cena tokenu. Všechny naše tokeny uzamykáme na 1 nebo 2 roky, což je ve světěkryptoměn běžnou praxí. Tímto krokem dáváme komunitě jasně najevo, že to sprojektem Maitreja myslíme skutečně vážně, a že se mu budeme dlouhodobě věnovat. Tato doba uzamčení nám dává dostatekčasu na uvedení tokenu MAIT na burzu a jeho následné volnéo bchodování.

Aktuální fáze distribuce tokenů:

  • 1 MAIT výměnou za 1 USDT při uzamčení tokenů na 1 rok.
  • 1,1 MAIT výměnou za 1 USDT při uzamčení tokenů na 2 roky.

2) Ujistěte se, že máte Ethereum peněženku, například MetaMask.

Pro získání kryptoměnové peněženky pro vás máme k dispozici podrobný návod. Je důležité mít na paměti, že vaše MAIT tokeny jsou propojeny s tou konkrétní peněženkou, z níž budou pocházet USDT.

3) Ověřte, že máte ve své Ethereum peněžence dostatek ETH.

Každá blockchainová síť vyžaduje malý poplatek za provedení transakce, a Ethereum není žádnou výjimkou. Pro pokrytí těchto poplatků a získánítokenů MAIT budete potřebovat ETH přibližně za 30 - 50 dolarů. ETH si můžete pořídit na kterékoliv kryptoměnové směnárně nebo burze. Pokud jste začátečník, doporučujeme vyzkoušet burzu Binance, která je kompletně v češtině.

Výše transakčních poplatků se odvíjí od mnoha faktorů, včetně vytížení blockchainové sítě apod. Informace o aktuální výši poplatků naleznete zde.

4) Zaregistrujte se na kryptoměnové burze a kupte si USDT.

USDT je kryptoměna, která se pevně pojí shodnotou amerického dolaru vpoměru 1:1. Za ní můžete následně získat tokeny MAIT. Opět pro vás máme podrobnéhoprůvodce, který vás krok za krokem provede nákupem USDT. Nováčkům znovu doporučujeme využít kryptoměnovou burzu Binance. Kolik tokenů MAIT budete chtít, záleží zcela čistě na vašem vlastním uvážení.

5) Proveďte výběr na svou kryptoměnovou peněženku MetaMask.

Jakmile máte aktivní peněženku MetaMask a na burze zakoupené USDT, jednoduše proveďte výběr USDT do své MetaMask peněženky. Opět si dovolíme zmínit našeho užitečného průvodce, se kterým bude nákup USDT otázkou pár minut.

6) Propojení kryptoměnové peněženky MetaMask s naší stránkou.

V tuto chvíli máte v peněžence jak ETH, tak USDT. Také již víte, zda chcete tokeny MAIT uzamknout na 1 rok nebo 2 roky. Chcete-li získat MAIT, stačí kliknout na tlačítko „Získat MAIT“, a na obrazovce se vám zobrazí možnost připojení peněženky MetaMask. Klikněte na „Napojit MetaMask“ ("Connect MetaMask") a pokračujte dále.

Po kliknutí na tlačítko „Napojit MetaMask“ (Connect MetaMask) se zobrazí dotaz, který váš účet chcete propojit snaší stránkou. Vpřípadě, že používáte pouze jednu peněženku, budete mít kdispozici jen jeden účet. Stačí tento účet označit a kliknout na tlačítko „Next“ (Další).

Na následující obrazovce již pouze potvrdíte volbu stisknutím tlačítka „Connect“ (Připojit).

7) Získání tokenu MAIT - 1. krok

Obrazovka vám nyní umožňuje vybrat počet tokenů a dobu, po kterou chcete tyto tokeny uzamknout. Po zadání těchto informací kliknete natlačítko „Step 1 – Establish a connection“ (Krok 1 - Navázat spojení), což umožní naší stránce komunikovat s blockchainem.

MetaMask vás opět vyzve k potvrzení transakce, která již obsahuje transakční poplatky v ETH. Na naší webové stránce neprovádíte žádné další úpravy, pouze kliknete na tlačítko „Approve“ (Schválit). Pokud jste již předtím zadali požadovaný počet MAIT, tak by se vám tato částka měla automaticky zobrazit, ale můžete také ponechat číslo 0. Tímto krokem blockchain obdrží signál, že může v následujícím kroku směnit USDT za požadovaný počet tokenů MAIT.

Nyní na naší stránce uvidíte potvrzení „Connection established!“ (Spojení navázáno!) a můžete pokračovat kliknutím na tlačítko „Confirm the transaction amount“ (Potvrdit výši transakce).

Znovu budete požádáni o potvrzení transakce v MetaMask, tentokrát s minimálním transakčním poplatkem. V tomto kroku MetaMask také zkontroluje, zda skutečně chcete provést platbu v USDT - prázdné okénko pro počet USDT je potřeba vyplnit. Kliknutím na „Use Default“ se částka, kterou jste dříve zadali na naší stránce, automaticky předvyplní. Tento postup slouží k zajištění ochrany před potenciálními podvodníky. Poté už jen stačí kliknout na „Next“ (Další) a následně transakci potvrdit pomocí „Approve“ (Schválit).

8) Získání tokenu MAIT - 2. krok

Po dokončení potvrzení se obrazovka opět změní, a nyní už jen zbývá kliknout na „Step 2 – Get 20 MAIT“ (Krok 2 - Získat MAIT). Poté budete znovu vyzvání k potvrzení transakce v MetaMask.

9) Hotovo! Zkontrolujte si svou peněženku, zda jste obdrželi tokeny.

Jakmile je transakce úspěšně zpracována, zobrazí se vám potvrzovacíobrazovka stlačítkem pro návrat domů – „Back to home screen“.

Vaše tokeny MAIT jsou nyní uloženy ve vaší kryptoměnové peněžence MetaMask. Pro jejich zobrazení stačí otevřít MetaMask a přejít na záložku „Assets“ (Aktiva). Pokud zde své tokeny MAIT nevidíte, je potřeba jejich zobrazeníaktivovat.

Postupujte následovně:

1. klikněte v peněžence MetaMask na „Import tokens“ (Nahrát tokeny),

2. přepněte se na záložku „Custom token“ (Vlastní token) a do pole „Token contract address“ (Adresa kontraktu tokenu) vložte následující adresu kontraktu:
0x50f3bB0780717742985F1796b84aC5e29D688831

3. klikněte na „Add custom token“ (Přidat vlastní token) a pokračujte do záložky "Assets", kde byste již měli své MAIT tokeny vidět.

Za 1 rok či 2 budete mít možnost své tokeny poslat někomu jinému.

Pokud si přejete transakci zkontrolovat, můžete tak učinit skrze stránku Ethereum prohlížeč. Stačí zadat výše uvedenou adresu kontraktu a přejít na záložku „TokenTransfers“, kde byste měli najít záznam o své transakci.

Na obrázku níže si můžete prohlédnout, jak seznam převodů v Ethereovém prohlížeči vypadá. Ve sloupci „To“ by měla být vaše adresa. Vpřípadě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit. Kontaktujte nás třeba na Telegramu či Instagramu.

Zajímá vás něco dalšího? Navštivte naši českou či globální telegram skupinu, kde vám rádi odpovíme. Nezapomeňte nás také sledovat na Instagramu, X (Twitteru), Facebooku a YouTube, ať vám nic důležitého neuteče.