Ověření uživatelé

Nástroj na ověřování uživatelů je klíčovým prvkem zdravé sociální sítě Mait.me a dalších aplikací z ekosystému Maitreja. Označení KWYTT (Know You're Talking To), což v překladu znamená "Víš, s kým mluvíš", je základem našeho přístupu k ověřování uživatelů. Tento proces bude vždy nenásilný a motivující, aby se uživatelé sami chtěli stát ověřenými. Uživatelé budou pozitivně motivováni výhodami a funkcemi, které budou dostupné pouze pro ověřené uživatele.

Ověření bude mít několik úrovní - od standardního ověření e-mailu až po nejdůvěryhodnější metody, jako je KYC (Know Your Customer, neboli Poznej svého zákazníka), což představuje ověření prostřednictvím průkazu totožnosti. Nejvyšší úroveň ověření bude vyžadována především od uživatelů, kteří budou chtít nabízet své produkty nebo služby a požadovat za ně protihodnotu. Tímto způsobem chceme snížit množství podvodů, které jsou běžné na platformách pro zprostředkování prodeje a sociálních sítích.

Uvědomujeme si, že proces není neomylný a že podvádět může i "reálný" uživatel. Prostřednictvím KWYTT však chceme zlepšit vzájemnou důvěru mezi uživateli. Ověřování hraje také důležitou roli v internetových diskusích. Ověřený uživatel si bude více vědom toho, že již není zcela anonymní, což podle nás může přispět ke kvalitě online komunikace. Tato funkcionalita bude zásadní pro zdravou sociální síť Mait.me.

Spolu s KWYTT vyvíjíme i nástroj pro ověření původů videí, který plánujeme postupně nasadit do našich aplikací Tellmee a Mait Play a později ho zpřístupnit i externím subjektům. Tento nástroj umožní potvrdit, že dané video skutečně publikoval konkrétní uživatel nebo tvůrce.